top of page

INOX JEDNOSTJENI DIMOVODNI ELEMENTI

INOX OKRUGLI ELEMENTI

Elementi su izrađeni iz nehrđajućeg čeličnog lima (INOX - a) i kao takvi otporni su na produkte izgaranja. Spajaju se muško / ženskim, suženjima / proširenjima, te su nepropusni za produkte izgaranja. Elementi su male mase i izuzetno toplinski provodljivi, što omogućuje brzo zagrijavanje i postizanje radne temperature cijelog dimnjaka. 

Koriste se kod sanacije klasičnih dimnjaka. Sanacija dimnjaka je potrebna zbog ne ispravnosti postojećeg klasičnog dimnjaka zbog pojave kondenzata na vanjskom djelu dimnjaka, mehaničkog oštećenja, promjene goriva ili pogrešnog presjeka dimnjaka.

Prikladni su za izvedbu u kućanstvima, stambenim zgradama ili u industriji za grijanja na plin, loživo ulje ili kruto gorivo.

Materijal: 316 L (W.Nr. - 1.4404).                          

Debljine: 0,5 mm

Serija ʹʹMPGʹʹ izrađena je od nehrđajućeg čeličnog lima 316 L (DIN 14404) s crnom silikonskom trostrukom brtvom koja se standardno isporučuje do unutarnjeg promjera Ø150.

Sistem spajanja je ‘muško/žensko’, dok je sistem uzdužno zavaren TIG postupkom ili plazmom.

 

Spojene dimovodne cijevi namijenjene su za odvod kondenziranog ili suhog dima i rad pod negativnim (N1) ili pozitivnim (P1) pritiskom.

Najveća radna temperatura pod N1 je 600°C bez brtve, a pod P1 200°C s brtvom.

 

Upotreba krutih goriva dozvoljena je kod suhog rada, a plinovitih i tekućih goriva kod suhog i mokrog rada.

Promjeri (mm):

NAPOMENA:

- veći promjeri na upit

bottom of page