top of page

BONOS® PRIČUVNI DIMNJAK ZA KRUTO GORIVO

Ugrađuju se u višekatne stambene zgrade, namjenjeni kao supstitucija plinskog grijanja. Predviđeni su za grijanja na kruto gorivo.

BONOS® PRIČUVNi dimnjak sastoji se od: dimovodne inox cijevi, obloge od mineralne vune, nosača, betonskih čepova, te obloge od gipsanih ploča ili obzide. Ostvaruje značajne prednosti u svim segmentima usporedbe sa klasičnim poznatim sistemima.

 

PREDNOSTI BONOS® PRIČUVNOG DIMNJAKA, PREMA KLASIČNIM SISTEMIMA

 

 

MONTAŽA ELEMENATA

Jednostavnija i brža montaža elemenata BONOS® PRIČUVNOG dimnjaka. Kod klasičnih sistema je spora i dugotrajna, zbog zidanja i manipulacije izrazito teškim elementima.

 

ZAUZIMANJE PROSTORA

Zauzima mnogo manje prostora od klasičnih. Uštede na prostoru su izrazito velike, što povećava broj stambenih m². Nije potrebno raditi skupe temelje, jer je BONOS® PRIČUVNI dimnjak petnaest puta lakši od klasičnog sistema.

 

SIGURNOST

Kod BONOS® PRIČUVNOG dimnjaka elementi su otporni na kiseline koje nastaju sagorijevanjem, nisu higroskopni te su zbog toga dugovječni, što je kod klasičnih sistema obrnuti slučaj.

 

RAD DIMNJAKA

Zbog izuzetno toplinski provodljive inox dimovodne cijevi, dimnjak vrlo brzo postigne radnu temperaturu. Prohodnost dimnih plinova je brza, zbog izrazito glatke strukture unutarnje dimovodne cijevi.

bottom of page